sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Paineistusta

Tällä viikolla pojat on käyneet agilityn erikoiskoulutuksissa.

Ensin oli vuorossa Minna Räsänen keppikoulutus, jossa Tero toivoi saavansa vinkkiä keppien nopeuttamiseen. Tästä nyt ei tainnut jäädä kyllä oikein mitään käteen paitsi ehkä Harrin kommentitit treenien lopuksi :) Terollehan selvisi tunnin aluksi, että kyseessä olikin "tuttu" tyyppi, koska Minna treenaa Myös Harrilla, joskin eri ryhmässä. Ja kun Harri huomasi, että pojat oli menossa Minnan koulutukseen, niin jäi sitten katsomaan, ettei vaan tule vääriä neuvoja :-P

Seuraavana kalenterissa oli Maria Salosen kuukausivalmennus. Siellä pojat opetteli taas uusia (ennakkoon mahdottomilta kuulostaneita) ohjauksia. Alla on kuukausivalmennuksen rata, jonka pojat pääsi osissa alusta loppuu. Keinu tosin jäi tekemättä, koska sitä treenataan nyt itsekseen ilman rataa Harrin ohjeistuksen mukaan, jotta Pörrö uskaltaisi juosta keinun päähän asti.Tänään oli viimeisenä vuorossa Jari Salmelan kontaktitreeni. Ongelma on siis ollu se, että  kontakteilla Pörrö pysähtyy noin 30 cm ennen oikeaa paikkaa ja valuu siitä todella hitaasti 2on2off:iin. No nyt tähän taidettiin sitten saada ratkaisu ekan 5 min aikana: Tero paineistaa Pörröä. Pörröhän käyttää paljon silmiä ja pelkkä Teron katse sai sen paineistumaan. 

Jestas mikä ero oli, kun Tero ei vilkaissut koiraa ollenkaan vaan katsoi suoraan eteenpäin! Pörrö tuli sellaisella vauhdilla 2on2off:iin, että pois alta risut ja männynkävyt :) Että voikin olla noin pienestä kiinni!

Nyt sitten näitä lisää ja nopee palkka heti onnistumisesta. Ainoostaan, että nyt sit tarvii sitä apuhenkilöö, että Tero tietää, koska heittää palkan, kun päätä ei saa kääntää eteenpäin juostessa. Välillä tietty se palkka vasta seuraavan esteen jälkeen, jotta palkkaamattomuuskin vahvistuu. 

Torstaina sitten Tero pääsee Harrin ratatreeneissä tesmaan, miten homma toimii radalla, kun ei paineista sitä koiraa vaan antaa vain suorittaa :)

2 kommenttia:

  1. Kiva, että saitte taas kontaktiprojetia eteenpäin! Ja että Jartsa-salamela näki ongelman =)

    VastaaPoista
  2. Oli se ongelma nähty ennenkin, mutta nyt vasta uskoivat :D

    VastaaPoista