keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Back in business

Jippii! Mä sain mun ihanan treenikaverin takas :)

Eilen oli toko-treenit hallilla ja tällä kertaa sujui kuten ennen vanhaan. Kyllä tuon teinin eteen on töitäkin tehty. Sohvan yms. astumisella on ollut täyskielto, kontaktia häiriössä ollaan treenattu ja Hyvinkäälläkin tuli käytyä, jotta Alli-äippä pystyi kertomaan, että se astuminen loppuu nyt. Ja sehän muuten loppui ainakin sen päivän osalta siihen paikkaan :) Alli siis osasi ilmaista asiansa huomattavasti meitä selvemmin!

Sannalta saatiin treeniohjeisiin kontaktin ja intensiteetin nostaminen ja samalla myös kurinpalautukset/pakotteet hihnalla, kun ei tottele. Meikkiksen pitää tästä eteenpäin käskeä, ei pyytää.

Mutta siis treeneihin. Kontakti oli alusta loppuun minussa. Muita koiria kyllä välillä katsottiin, mutta vapaanakaan ei lähtenyt vieressä juoksevan Rooan luokse. JES!Pörrö oli koko tunnin ihan täpinöissään ja ikävä kyllä alkoi vinkumaan/piippaamaan ohjeita kuunnellessa, kun ois vaan koko ajan halunnu tehdä jotain. Mutta viime kerran jälkeen ei kauheesti jaksanut haitata.

Lämmittelyksi otettiin ohituksia ringissä ja nyt mekin voitiin taas ohittaa kontaktissa muita koiria. Jei!

Ensimmäisenä varsinaisena liikkeenä oli vuorossa hyppy (yksi lauta esteessä). Pörrö odotti istumassa, mä vein namin alustalle esteen taakse, lähetin sen "hypyllä" namille ja sieltä kutsuin hypyllä takas samalla lelua heiluttaen. Kyllä tuli vauhtia paluuloikkaankin, kun esteen takana liikkui uusi leijonalelu :D

Sitten oli vuorossa kierto, sen tein namiavulla. Samalla ite juosten kierrettävän esteen luo ja peruuttaen pois. Tähän saatiin vinkkinä lelun käyttö, mut ensin pitäs tajuta vielä hieman paremmin tuo "kierrä" käsky, jotta mä ehin lelun kanssa pakoon.

Sitten otettiin vauhtinoutoa. Ensin heitetyn kapulan perään ja sitten leijonalelun luokse. Lopussa otettiin myös noutoa ilman lelua, mutta kyllä vauhti on tosi hidasta namin luo verrattuna siihen mitä se on lelun luo. Mutta noutokapulan Pörris kuitenkin toi suoraan mulle ja antoi käteen. Joskin luovuttaa sen vielä seisoen eli ei osa yhdistää luovutusharjoituksiin.

Sitten neljäntenä ja viimeisenä treenattiin ruutua. Ensin viemällä nami ruutuun ja sitten kutsumalla takaisin lelulla. Ruutuun meno oli kuitenkin sen verran verkkaista, että me tehtiin niin, että mä pidin Pörröstä kiinni, Tero heilutteli lelua ruudussa ja jätti sen sinne. Sitten Pörrölle käsky ruutuun ja mä menin Pörrön perässä retuuttaan lelua ruutuun. Kyllä rupes ruutu huokuttaa huomattavasti enemmän ja vauhtia tuli.

Meillä on kyllä tosi mahtava toko-porukka. Kaikki saa kunnolla ohjusta, kun meitä on vain 5, kaksi bortsua, corky, tolleri ja kouluttajan cheltti. Ja varsinkin meille on tosi opettavaista, koska kouluttajan Patea lukuunottamatta muuthan kisaavat jo ylempiä luokkia.

Hyvin menneen koulutuksen jälkeen Pörrö sai tänään palkinnon: yhteislenkki+leikki Vienon ja Lyylin kanssa. Lenkki menikin paaaljon ennakko-odotuksia paremmin! Eikä Pörröä tarvinu nypätä Vienon selästä pois kun alle 5 kertaa 2,5 tunnin aikana, muutoin tajusi itsekin lopettaa - ja Vieno myös oppi "ohjeistamaan" Pörröä miten herrasmiehet käyttäytyy :D

Kaikkiaan siis viikko alkoi huomattavasti paremmin kuin kaksi edellistä. Tästä on hyvä jatkaa... kop kop kop *koputan puuta*...

2 kommenttia:

 1. Hienoa! Toi kuulostaa tosi hyvältä!

  Pörrö on kiltti ja symppis mutta myös äärettömän ovela, kyllä sitä saa pitää silmällä ettei pääse "kiipimään" arvoasteikossa liian korkealle.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ovela ja juoni se on - siitä ei pääse mihinkään.

   Se tietää mm. tasan tarkkaan, miten pitää käyttäytyä, jos haluaa jotain... Tai jos on tehnyt jotain tuhoja... Tai...

   Poista