tiistai 2. huhtikuuta 2013

Möllitokot

Annukka, jonka treeniryhmässä ollaan oltu vuoden alusta joka toinen viikko, järkkäs meille tänään ex tempore möllitokot kehineen kaikkineen. Luokkana siis AVO. Ja arpaonni suosi meitä numerolla 1.

Paikkamakuu: OK

Seuraaminen: OK

Liikkeestä maahanmeno: OK

Luoksetulo: SURKEE PYSÄ
Viime aikojen ongelma jatkuu: pysähtyi 0,5 sekunniksi ja jatkoi sitten hiipien mun luo. Tätä pitäs nyt treenata apparin kanssa, joka palkkaa sivusta. Jos ei pysähdy pelkästä käsimerkillä, niin sitten ääni lisänä vahvistamaan.

Liikkeestä seisominen: OK

Nouto: SURKEE PALAUTUS
Nytkähti, kun heitin kapulan eli paikka-treeniä, jotta ei lähde kapulan luo. Haki nopeasti, hyvä ote. Palautuksessa jäi 10 cm liian taakse ja tiputti kapulan siihen. Se olikin sitten eka tiputus ever. Hienoo alottaa tässä vaiheessa... Tässä nyt sitten alun ja lopun treenaamista erikseen.

Kaukot: TARVI LISÄKÄSKYT
Istumisiin tarvi tuplakäskyt. Toistoja toistoja, ollaankin tehty kaukoja tosi vähä... Kun ne on niiiiin tylsiä...

Hyppy: OK

Annukka kysyi, että arvaanko mikä sen mielestä meillä on suurin ongelma tällä hetkellä. Jaa arvaanko, no kyllä! Liikkeiden välit. Juuh, nappiin meni se arvaus. Taitaa olla niin, että kun muut treenaa Dreamoor TokoPäivällä liikkeitä, niin me treenataan liikkeiden välejä. Ou jes!

Ongelma on siis se, että heti kun liike loppuu, niin Pörrö alkaa häröileen. Siis yrittää järsiä tennareita, hyppii ja pomppii mua vasten yms. kuumuu. Mä alan jo oleen neuvoton ton suhteen :( Siis kurinpalautus ei vaan auta! Tai siis auttaa siihen hetkeen, mutta ei pidemmän päälle. Paremmin on nyt toiminu se, että en huomioi sitä ollenkaan.

Annukka sanoi, että kisoissa heti kun liike loppuun niin eleettömät pikakehut ja sitten koira käskyn alle, kun kuuntelee tuomarin höpinöitä. Ainoo ongelma tässä se, että kehumisen ja käskyn alle laittamisen välissä on vaan nanosekunti aikaa ennen kun kierrokset nousee punaselle. Help!

2 kommenttia:

 1. Noista liikkeiden väleistä: ootteko treenanneet erikseen juuri niitä? :) Koska jos niitä ei olla treenattu, niin koiralla ei oikein voi ollakaan käsitystä siitä, mitä silloin pitäisi tehdä.

  Jos treenataan paljon yksittäisiä liikkeitä ja liikkeen osia niin että koira on tottunut väleissä aina saamaan palkan, se voi yrittää "vaatia" sitä koetilanteessakin, ja kun palkan odotusarvo on korkea, niin kierrokset nousee.

  Toki tiheästi palkkaamalla pitää niitä osia treenatakin, mutta lisäksi pitäisi tehdä pitempikestoisia treenejä ilman palkkaa, tai niin että väleissä tuleva palkka on vaan sosiaalista (kehut). Jos koiran vire koetilanteessa nousee liikaa, nuo kehut voivat olla todella hillitytkin tai miltei olemattomat - ihan koirasta riippuen.

  Eli enemmän kokeenomaista treeniä ja noiden välien sekä sosiaalisen palkan harjoittelua, kun se on ainoa käytettävissä oleva palkkion muoto koetilanteessa. :) Jos pääsette treeneihin tiistaina niin voidaan yrittää katsoa keksinkö jotain vinkkejä.

  t. satunnaissäännöllinen blogivierailija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä kauheesti o ollu kisamaisia treenejä, mutta tuo sama ongelma on kyllä ihan tavallisissakin treeneissä aina "odotusaikoina". Eli jos ei ole kentän reunalla "käy siihen" käskyn alla, niin yrittää kaikin keinoin - useimmiten tennareita "järsimällä" saada huomioo, keksiä itelleen virikkeitä...

   Että näin meillä :) ei ne liikkeet vaan se tekemättömyys :)

   Me ei päästä tiistaina treeihin, kun mä oon ens viikon työreissussa. Ilmotin sitten koiran kokeeseen, ja sitä ennen tulee melki kk treenitauko, kun munkalenteri on täynnä. Voi kökkö...

   Poista