keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Kivat tokoilut :)

Viime viikolla alkoi uusi toko-kurssi, jossa keskitytään alokas-luokan liikkeisiin. Kurssi on piiiiitkästä aikaa ulkokentällä, joten ennakkoon oli jo arvattavissa ongelmia... Ryhmässä on 8 koiraa, joista puolet on bortsuja - joskin Pörrö on ainoa musta-valkoinen.

Ensimmäinen tunti menikin käytännössä kokonaan kontaktin hakemisessa. Ja asiaa ei helpottanut ollenkaan, että Pörris ihastui vaaleanruskeaan bortsuun. Siis tuo teini ei saanut silmiään irti siitä tytsystä! Huokaus. Ihastuksen kohteen omistaja kertoikin tunnin jälkeen, että he eivät voi käydä koirapuistossa (tai muutoinkaan missään leikkimässä), koska kaikki urokset ovat aina astumassa. Pörris siis ihastui varsin suosittuun typyyn ;o)

Eilen sitten olikin toinen kerta. Kenttä oli jo paremmassa kunnossa ja ihastuttava typy oli estynyt tulemaan paikalle. Nyt tokoilu sujuikin loistavasti. Pörrö oli keskittynyt ja innostunut.

Ensin otettiin luoksepäästävyys. Pörrö istui hienosti paikoillaan (joskin namin avulla) kouluttajan tullessa rapsuttamaan.

Sitten oli paikallaoloa istuen ja maaten. Ohjaaja kiersi koiraa, meni eteen, taakse, sivulle jne. Pörröhän nökötti paikalla kun tatti. Söpöliini.

Tämän jälkeen vuorossa oli seuraaminen taluttimella. Kouluttajan mukaan paikka hyvä, kontakti hyvä. Tehtiin suoraa, käännöksiä (vasen, oikeen, 180-astetta), mutkittelua ja pysäytyksiä. Paikka on ja pysyy hyvänä. Mä menin about 5-15 metriä, palkkasin lopuksi (ja pysähdyksissä) namilla ja vapautin. Namikättä pidin lantiolla liikkuessa. Otettiin myös peruutuksen alkeiden alkeet.

Kouluttaja sanoi, että koira saa uusien sääntöjen mukaan kokeessa yli puolet ajasta katsoa eteenpäin seuruussa ja siitä ei vähennetä pisteitä (kun tullut niskavaivoja). Eli katsoo ohjaajaa vaan aina välillä. Vastaatteko kisailijat onko näin...?

Seuruun jälkeen oli vielä ryhmäpaikallaolo. Tämä taidettiin tehdä 4 kertaa. Pörrö ennakoi 2 kertaa istumisen ennen kuin ehdin sen viereen. Höh. Oli varmaan jo vähän kyllästynyt...?!?

Tosi onnistunut tunti siis kaikkiaan :)

2 kommenttia:

 1. Saahan se sinne kattoo, mut ei siitä järin kivoja pisteitä saa, en siis suosittele hyväksymään.

  Terkkuja Pörrölle, katoin teidän aksavideoita ja olin ihan super kateellinen, kun se on niin hyvin hallinnassa radalla...Toista on tuon kaahaajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siitä tulee pistevähennys :( Mä ymmärsin että ei tulis, mut hyvä kun korjasit.

   En mä niin aatellu opettaakaan, mutta kun tietää, että se on kuitenkin sallittua, niin maailma ei kaadu ekoissa kisoissa kun Pörris kävelee suorassa ;o)

   Eikä Pörrö nyt aina ihan täysin hallinnassa tuolla radalla ole... Kyllä pojat välillä tuntuu aikamoisia neuvottelujakin käyvän :D

   -Jenni

   Poista