lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kalenteri täynnä

Blogikin on päivitetty viimeksi ties koska, kun on niin kiirettä pitänyt. Treenejä on ollut kolmena päivänä viikossa jo kuukauden ajan: toko, aksa ja yhdistelmä tokoa ja aksaa.

Ensin tokotteluja:

Ollaan treenattu kiertämistä ja siihen yhdistettynä luoksetulon pysää. Kiertäminen onnistui viimeksi jo lähettämällä, vaikka ollaankin tätä TOSI vähän treenattu. Luoksetulon pysä kannattaa ehdottomasti tehdä lelulla, koska silloin on vauhtia -> eli selvä heittoliike ohjaajalta ja sitten sitten heitto. Pysäytyksiä voi tehdä korkeintaan 2 putkeen ja sitten vauhtiluoksetulo (ohi juoksu), koska muuten ennakoi!

Ja voihan ennakointi... Olipa melkein mikä liike tahansa, niin Pörrö tarjoaa liikettä viimeistään kolmannella toistolla, jos käskyt ei tuu sen mielestä tarpeeksi rivakasti. Voi kökkö.

Jääviä ollaan myös treenattu. Maahanmeno onnistuu jo vierellä kävellessä pelkästä käskystä ja palkkaus vasta kun palaan koiran luokse, mutta seisomisessa tarvii palkan jo pysäytysvaiheessa. Näitä treenataan nyt kotona.

Seuraamista ollaan otettu naksun avulla. Käänöksiä (varsinkin vasenta) pitää treenata ihan muutaman askeleen liikkeenä. Seuruusta tulee kouluttajalta joka kerta kommenttia, että on se Pörrön seuruu suoralla vaan niin kaunista katseltavaa :)

Sit ollaan treenattu hyppyä lelun avustuksella (jotta on vauhtia). Tähän tarvisi seuraavaksi ottaa pysäytys esteen jälkeen, koska nyt on ollut hyppy myös takasiin päin. Mitenkähän tässä lähts liikkeelle, ettei vauhti hidastu...hmm...

Ruutua ollaan myös tehty. Pörrö lähtee tyhjään ruutuun, joskin vauhti on ihan eri luokkaa kuin lelun ollessa ruudussa. Nyt otettiin ruutuun lähetys ilman lelua, koska harjoiteltiin pysäytystä ruutuun heittämällä lelu (eli luoksetulon pysän tyyliin).

Paikkamakuu tehdään aina treenien päätteeksi. Aika on noin 15-30 sekunttia ja matkaa mulla noin 10 m. Viimeksi Pörrö oli hienosta paikalla, vaikka viereinen koira Ready lähti liikkeelle ja sähelsi muutoinkin siinä vieressä.

Voipi olla että listasta puuttui yhtä jo toista, mutta noita nyt ainakin ollaan otettu. Kotitehtävä on seuraavan 2 viikon aikana jäävät ja seuruun käännökset.


Aksassa ollaan menty jo aika monta estettä läpi: hyppyjä, rengas, pöytä, kepit, puomi, keinu, putki. Unohtukohan joku listasta...?

Hienosti on kyllä mennyt! Aina kun on korvat mukana treeneissä, niin Pörrö tekee tehtävät oikein buenosti. Myös "tatsaus" ja "uppaus" on mennyt jakeluun :) Ainoastaan keinu tuottaa ongelmia, kun Pörrö pelästyi sen kolahtamista maahan. Keinun ei olisi kuulunut ekalla kerralla kolahtaa maahan, mutta kouluttaja ei oikein osannut ennakoida, että Pörrö menisi sen ekalla kerralla juoksemalla läpi. No ei mene enää vaan nyt se sitten madellaan namin avulla.

Karsinnat sen kun lähestyy, vajaa kuukausi enää aikaa ja sit toivotaan että päästää hyvään Tamskin ryhmään.

Terolla on kotiläksynä opettaa Pörrö lenkeilläkin seuraamaan sen vauhtia. Ilmeisesti, jos Pörrö vetää 100-lasissa agi-kentällä, niin ohjaaja jää auttamatta jälkeen...

Haa, kerrankin molemmat samassa kuvassa!
Ja vielä päät ja häntäkin mukana!


Ähäkutti! Mä ehin taas eka esteen eteen...

Treenien lisäksi on tietty riittänyt leikkiä. Tänäänkin saatiin taas uusi kaveri Hallilasta: 2 -vuotias spanieli Tiina. Ollaan kyllä kerran nähty Tiina aiemminkin, kun se karkasi tien yli, mutta sillon ei leikitty, kun Tiina sai kurinpalautusta ;)

Montako koiraa löydät tästä kuvasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti