torstai 1. maaliskuuta 2012

10 kk koiran elämää

Sitä tuli sitten pyöreitä kuukausia täyteen, Pörrö 10 kk.


Näyttelyseisonta - joopa, joo...
Kun seisottaja siirtyy kameran linssin näkyvyydestä pois,
niin jalat liikkuu mahan alle.

Mitäs kaikkea sitä Pörrön elämä pitääkään nykyään sisällään...

Pörris lenkkeilee päivässä 3 kertaa, yhteensä 2-3 tuntia ja päivälenkki yleensä vapaana metsässä. Kerran on metsässä "karannut" tyttökaveri Tyynen luokse, mutta muuten tajuaa hienosti käskyt: tänne, vasen, oikee, seis ja odota.

Koirien kanssa Pörtsy leikkii (siis ilman hihnaa) varmaankin jotakuinkin joka toinen päivä. Lenkeillä tietysti morjestetaan muita koria useamman kerran päivässa - osa ohitetaan osa moikataan. Pörris rakastaa eniten noutajia, spanieleita ja paimenkoiria karvoihin katsomatta.


"Pusuttelua" Vienon kanssa

Lumileikkejä ja lumikolan paimennusta tuo mustavalkoinen harrastaa päivittäin. Se rakastaa lunta - ja erityisesti lumipalloja - ihan älyttömästi. Kauhulla odotan jo tulevaa loskapas**kura-aikaa...

Lumileikkien lisäksi jokaiseen päivään kuuluu muutakin leikkiä :) Pallo on tässäkin kova sana, samoin repimisleikit. Mahtavinta on kuitenkin etsiä piilotettuja nameja. Näiden lisäksi leikitään etsimällä + tuomalla erinimisiä leluja, ja älypelejäkin pelaillaan aina välillä, kun aika uhkaa käydä pitkäksi. Energiapakkaus ei siis juurikaan laakereilla lepäile.


Koppi

Pörrö myös autoilee harva se päivä. Käytiin sitten vanhemmilla tai kavereilla, niin Pörris on aina valmiina: ei tarvi kun mainita sana auto, niin sitä olla parkissa ulko-oven edessä :) Mikäs siinä mukana kulkiessa, kun osaa käyttäytyä kylässä kuin enkeli. Ja kaikki kaksijalkaiset on niin ihania. Jokainen pitää aina pusuttaa läpi! Varsinkin lapset on kivoja, kun ne jaksaa seurata perässä, kun Pörris viilettää pakoon pallo suussa.

Pörrö on jotakuinkin 53-55 cm korkea (vaihtelee päivittäin, johtuu varmaan enemmänkin mittaajasta kuin itse koirasta) ja painaa yhä 20-21 kg. Ruokana on yhä Hill's active fittness ja mikä vaan maku kelpaa :) Erilaisia puruluitakin tulee syötyä melkein joka päivä, suosikkina Jumbones ja härkärullat. Nam.


Nappisilmä

Toko-treenit Pörröllä on 1-2 krt/vk ja silloin tällöin treenataan kotona ja pihassa. Enemmän varmaan pitäisi, mutta mikäs kiire tässä...

Ykköslajiksi on nyt selvästi muotoutunut agility. Jösses, että tuo koiruus rakastaa sitä! Miten sitä voikaan syttyä esteet nähdessään!?! Treenejä on tällä hetkellä 2 krt/vk. Viime treeneissä oli 3 hyppyä ja sen jälkeen kaksi L-muotoista putkea. Pörrö haukahti juostessaan hypyistä putkeen, kun oli niin täpinöissään! Nyt tiedetään miltä Pörrön riemunkiljahdus kuulostaa :D

Tässä lopuksi muutama harvinaisen onnistunut otos agi-reeneistä... Hmm...

Ei päätä, mutta häntä...

Koko koira, mutta hyppy jo suoritettu...

Hyppy, mutta liian nopeasti liikkuva kohde.
Ei o helppoa, ei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti