sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Yksinäiset treenit

Tänään piti olla toko-treenit hallilla, mutta ne peruttiin, kun oli vielä lähes 20 astetta pakkasta. Hallille sai kuitenkin mennä, jos halusi. No tottakai me haluttiin ja sisällä hallilla oli onneksi alle 10 astetta pakkasta, niin mikäs siinä treenatessa!

Me tosin oltiin sitten ainokainen koirakko kentällä, mutta tokihan me tekemistä keksittiin :) 

Jotta saattiin vauhtia treeneihin ja lämpö pysyyn yllä, niin meillä oli yhdistetyt toko+agi -treenit: Nuo yhdistelmä-treenit sopi Pörrikselle niin hyvin, että aateltiin hommata tunnukset hallin varauskalenteriin, jotta voidaan jatkossa varailla omia vuoroja. Viikonloppusin siellä olisi yleensä tilaa... Ja jos vaikka löytyy kaverikoirakko mukaan (vink* vink* Vieno ja Lyyli).

Treeneissä tehtiin sitten vaikka mitä, kun oli aikaa, tilaa ja tarvikkeita :)

Tokon puolelta otettiin seuraamista käännöksillä, vauhtinoutoa, noutoa, hyppyestettä, luoksetuloja, ohjattua noutoa, kiertämistä, liikkeestä pysähtymistä (seisomista). Hmm... Jäiköhän joku vielä listasta...?!?

Agissa otettiin hyppyrengas (matalimmalla), hyppyeste (keppi matalimmalla), A-este (loivana), puomi, suoraputki ja U-putki sekä kepit. Ainoa mitä Pörrö on siis aiemmin edes nähnyt (viikko sitten takapihalla) oli putki ja kepit. Nooh, mitenkäs sitten meni... No olisi pitänyt olla videokamera!!! Mihinkään ei tarvinut Pörröä houkutella vaan kaikki esteet se meni läpi heti ja naurettavan pienellä merkillä :D Mentiin aina kymmenkunta kertaa yhtä estettä ja vauhti oli kyllä mieletön! Sitten laitettiin peräkkäin rengas ja kaksi hyppyä sekä U ja suora putki. Riitti että toinen lähetti ja toinen oli maalissa... Siinä Pörriäinen sitten viiletti rataa ihan into piukassa!!!

Lopussa ohjaaja (huom! Tero) juoksi "vieressä" ohjaamassa ja mä pidättelin naurua sivussa: Tero juoksi yhden hyppyesteen välin samaan aikaan kun Pörrö meni kolme hyppyestettä. Hih. Hihii.(Sari, agi-kurssin katsomossa tulee oleen niiiiiiiiiin hauskaa katseltavaa!)

Agia ja tokoa vuorotellen siis jatkossakin, niin tulee automaattiisesti tuo vauhti tokon liikkeisiin.


Mä sain maanantaina tällaisen niskaani
ja kaikkeni koitin lenkeillä, että olisin saanut sen ravistettua pois!

Mutta loppuviikkoa kohti huomasin,
että mähän oon itseasiassa aika komee tää päällä!

Ensi viikolla pitäisi lämmitä ainakin vähäksi aikaa, joten Pörrö pääsee taas metsälenkille. Ihanaa. Eikä varmaan itsekään tarvi nostaa puffia naaman eteen ja näyttää murtomieheltä :)

3 kommenttia:

 1. Mää uskon että hauskaa tulee olemaan, katsomossa. Terolla se vaikeampi rasti on, kun toi Vieno ei ihan samaa kaliiberia Pörriksen kanssa ole. Voi veljet mitähän siitä tulee :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa Pörrö, hän on luontainen lahjakkuus tietystikin! :)

  Kammotus kasvattaja täällä varoittelee agilityn vaaroista, luontaisen lahjakkuudenkin pitää kasvaa ensin siihen vuoden ikään ja sittenkin otettava varoen...

  VastaaPoista
 3. Sari: katotaan vaan, niin kyllä se Vienokin yllättää teidät!

  Sanna: esteet pidetään matalimmalla/helpoimmalla tasolla siihen vuoden ikään eli rauhallisesti lähdetään liikelle :) Nyt opetellaan eri esteitä ja pidetään hauskaa :D

  VastaaPoista