maanantai 13. helmikuuta 2012

Puuhaviikonloppu

Kyllä alkoi viikonloppu vauhdikkaissa merkeissä, kun Vieno ja Lyyli tuli kyläilemään perjantaina. Ensin mentiin metsälenkille, josta ei vauhtia puuttunut - siis koirien osalta ;) Sitten vähän vielä riehumista pihalla ja sisälle. Sisällä malttoikin kolmikko olla jo melko rauhallisesti. Ja mikä parasta ei nähty Pörriksen nylkyttävän kertaakaan :D Jee... Hormonitasot on ilmeisesti vähän tasaantuneet tai jotain...


Lauantaina olikin vuorossa treenit Tamskin tallilla. Ensin aloittiin ruudulla: Tero heiluttaa lelua ruudussa ja jättää lelun ruutuun. Sit mä lähetän Pörrön ruutuun ja kun on pysähtynyt lelun luo, niin huudan sen takaisin. Nyt on vauhtia tässä liikkeessä, joten vielä ei lähetty lisäämään maahanmenoa, jotta paluuvauhti ei hiljene... Se kai sitten olisi seuraavana vuorossa...?

Sitten ohjelmassa oli hyppy. Hyppy otettiin samoin kuin ruutu: Tero heiluttaa lelua, laskee sen hypyn taakse, mä lähetän Pörrön ja saatua lelun huudan taas "hyppy" ja Pörris palautuu. Tässä tehtiin lisäksi niin, että heti paluuhypyn jälkeen huusin "irti" ja sitten "tule", niin Pörrö (yllättävää kyllä) tiputti lelun ja tuli eteen :D Bueno! Kaippa tässäkin sitten seuraavaksi harjoitellaan seisomista siellä hypyn takana...?

Tämän jälkeen oli seuraaminen. Kouluttaja antoi käskyjä (liikkeelle, oikealle, vasemmalle, täykäännös, stop) ja me yritettiin niitä noudattaa. Seuraaminen tehtiin hihnassa ja aina välillä kontakti katosi haahuilemaan, joten otettiin tähän naksutin mukaan. Nyt treenataan sitten kotona suoralla 2-3 naksua ennen palkkaa ja naksua käännöksissä ennen palkkaa (eri päivinä).

Kyselin kouluttajalta, että mitä mun pitää tehdä, kun Pörrö aina palkkaa nielleessään laskee pään, mutta ei sillä kuulemma oo väliä kun kuitenkin ottaa kontaktin uudestaan heti nieltyään. Ja kokeissa ei sit enää syödä :D Pörrön seuraaminen on kouluttajan mukaan tosi kaunista katsottavaa kun on kontaktissa. Terokin jopa myönsi tämän ;) Ja namikäsi on tällä hetkellä vyötärön kohdalla ja Pörrö katsoo silmiin/naamaan, nöpöliini.

Sitten oli liikkeestä seisominen. Eli jätin Pörrön paikalle, huusin "tule" ja sitten iiiisolla käsiavulla höystettynä käsky "seis" ja namin heitto (mahtavia koppeja surkeasta sihdistä huolimatta). Sitten taas "tule" ja Pörris eteen. Seuraava vaihe on varmaan käsiavun pienentäminen/poistaminen.

Mitenkähän mä tollasen jättimäisen käsimerkin muuten tarvin tokossa?!? Eilen (kuten monesti aiemminkin) huusin metsälenkillä muutama metri Pörrön takaa "seis" ennen ladun ylitystä ja siihenhän se (taas) pysähtyi kun seinään.

Viimeisenä treeneissä oli nouto. Tero heittää kapulan, mä lähetän "tuo" ja takas tullessa huudan "irti" ja innostan lelulla tulemaan vauhdilla luo. Siis kauhiaa vauhtia tulee lelun luo, mutta kapulastahan ei irrota, vaikka mitä huutaisin vaan irrottaa vasta käteen. No ei kait tässä suurempaa ongelmaa, kun kuitenkin tulee haipakkaa kapula suussa lelua kohti :)

Mulla vaan on vähän ongelmia, kun pitäisi saada innostettua lelulla, ohjata koira eteen, ottaa kapula vastaan ja antaa nami... Mä tarvin lisää käsiä!!!

Kapulan luovutuksessa Pörrö ei tosiaan vielä istu, eli tätä treenataan seuraavaksi ja sitä kapulan pitämistä suussa. Eli vasta käskystä saisi irroittaa... Tähänkin otetaan nyt sitten jatkossa naksutin mukaan, että saisi aikaa pidennettyä.


Lauantaina sitten treenien jälkeen taas metsälenkkeiltiin ja illalla Pörrö "pääsi" suihkuun. Oi, miten ihana silkkiturkki siitä taas tulikaan! Mutta kyllä se on suihkussa pienen näköinen kun turkki on narikassa.

Sunnuntaina sitten taas lisää metsälenkkeilyä ja treenit takapihalla. Levitettiin putki ja kun Tero vielä laitto putkea paikoilleen, niin Pörrö oli suuaukolla ja tuijotti mua 15 metrin päähän. Huusin sitten, että "putki" niin sehän pinkas kauheaa vauhtia putkeen ja sieltä mun luo. Sitten testasin lähetystä putkeen toiselta puolelta pihaa, ja taas lähti juokseen putkeen minkä kintuistaan pääsee. Onneksi se kurssi nyt alkaa viikon päästä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti