torstai 17. marraskuuta 2011

Vähän erilaiset treenit

Lauantaina oltiin "treenaamassa" Tamskin järjestämässä Match Show:ssa. Ja todellakin voi sanoa, että oltiin treenaamassa eikä että oltiin näyttelyssä... Tero ja mähän ollaan oltu vaan metsästyskoiranäyttelyissä aiemmin, jossa koirien ei tarvi osata mitään muuta kun olla rähisemättä ja purematta tuomaria... Niinpä nyt oli ihan mielenkiintoista oppia, että mitä oikeessa näyttelyssä pitäisi osata :)


Tamskin Match Show

Ajateltiin kyllä kääntyä jo hallin parkkiksella kotiinpäin, kun autosta noustessa koiria vietiin halliin vaalenpunasilla rattailla ja kärryillä... Meillähän siis varusteina vesi, vesikuppi, nameja, kaulapanta, hurtta talutin ja harja. Harjaa ei muuten käytetty kertaakaan ja tosiaan mistään näyttelytaluttimesta ei ollu tietookaan...

Kun halliin päästiin niin siellä porukka jo juoksi kehää ympäri treenaamassa ja harjaili koirien turkkeja. Teroo yritin saada kehään treenaan kepeetä juoksuaan ;o) mutta kuulemma vaan "lahjattomat treenaa". No joo, tuossa vaiheessa ois ehkä ollutkin enää turha treenata yhtään mitään, kun tässä ollaan koko syksy menty niin, että lenkillä juoksuun lähdettäessä Pörrö pomppii ja riekkuu ekat 200 metriä... hmm...lupaava, eikö?

Kaikkiaan näyttelyssä oli päälle kolmisenkymmentä pentua (4-12 kk). Ja kun ekaa kertaa moisessa tapahtumassa oli koira, ohjaaja ja huoltaja, niin jännityksellä ootettiin, että nähtäis ekasta ryhmästä, että mitä kehässä pitää tehdä.  Noo, ei sitten nähty, koska tottakai me oltiin heti ensimmäisessä parissa :O Kuinkas muuten... Ja kaiken lisäksi meidän pariksi tuli näyttelytaluttimessa oleva Tolleri, joka oli kiertänyt jo "muutaman" näyttelyn.

Kehässä sitten Tero ja Pörris menivät ympyrää, kolmion ja viivan. Ja tämän jälkeen oli tarkoitus seistä tuomarin edessä ja lopuksi vielä ympyrää tollerin kanssa samaan aikaan ja näyttelyseisontaa. Aina kun Tero otti juoksuaskeleen, niin Pörtsy alko pomppiin. Kun Tero käveli, niin tuloksena hieno seuraaminen :) Seisominen kesti sitten namin verran jonka jälkeen perusasentoon... hih... Tuomarin mielestä ei kuitenkaan riekuttu liikaa vaan saatiin kutsu "B-finaaliin".
Sitten reilun tunnin päästä kun tuli uudestaan kutsu kehään, niin Tero oli päättänyt, että sehän ei juokse vaan kävelee niin nopsaan kun pystyy. Nyt kehässä oli 11 koiraa ja Pörrö jolkotteli vieressä keskittyen seuraamiseen. Seisomisessakin Pörrö pysyi jo vähän pidempään, joten kun tuomari lähti kättelemään ensimmäiset 6 koiraa pois kehästä, niin me ei kuuluttu tähän joukkoon. Wow :) Viidentenä tuli lähtö seuraavien kommenttien saattelemana: "Todella hieno koira ja siitä tulee vielä aivan loistava, mutta ohjaajan ja koiran kokomattomuus näkyi." Hmm... jaa mikä kokemuksen puute... Kaikkiaan siis pojilla mieletön petraaminen ensimmäiseen kehässäoloon nähden!
Mutta nyt siis tiedetään mitä näyttelyssä pitää tehdä joten voidaan seuraavaa kertaa varten sitten jo treenatakin, jos vaikka pääsis palkinnoille asti, kun ei tarvi petrata enää kun yhdellä sijalla ;)

Ja mikä oli erittäin loistava huomata oli Pörrön rentous kentän laidalla. Muut koirat vieressä haukkui, riuhtoi, hyppi ja pomppi. Pörrö päätti ottaa päikkärit ja käpertyi kerälle meidän jalkojen juureen. Se oli kyllä niin söpöläinen odottaessaan omaa vuoroaan.

Meillä ei turhia ressata :)

Jälkitunnelmissa - Poseerausta kotona:"Hei, lopettakaa ny jo... Boring..."

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo vika kuva :) Meillä ei vielä olekaan noita näyttelyjuttuja ees harjoteltu, pitäisi varmaan vähä katella noita mätsäreitä josko jonneki menis pyörimään!

    VastaaPoista