keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tokoilua agilityn keskellä

Tänään oltiin kummempia viimeistelytreenejä tekemättä tokokokeessa, kun saatiin peruutuspaikka :) Paikkana meille ihan uus kenttä naapurikunnassa ja tuomarikin uusi tuttavuus Marita Packalen.

"Lähtönumero" oli meillä TAAS viimeinen. Ai että mä en sitten tykkää yhtään tokossa olla viimeinen :( Pitää odottaa reilut pari tuntia omaa vuoroa (voittajaluokassa aina paljon koiria) ja tuona aikanahan mä vaan panikoidun lisää :P Tietty ihan hyvää treeniä hermoille...

Tässä meidän liikkeet:

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 9
Seuraamisesta istuminen 10
Luoksetulo 10
Ruutu 10
Hyppynouto 10
Metallinouto 10
Tunnari 0 -> otti ekan kapulan, eikä edes nuuhkinut!
Kaukot 9
Kokonaisvaikutus 7

Mä en nähnyt numeroita kokeen aikana ja olin varma, että ei saada ykköstulosta, kun Pörrö nollasi tunnarin ottamalla väärän kapulan. Mä nimittäin olisin antanut meille noudoista ja luoksetulosta "vaan" ysit. Ruutu sen sijaan oli taas jälleen kerran selvä kympin liike :D

Tämä oli ilman muuta meille vaikein kisa ikinä, johtuen liikkeiden väleistä. Kahden ekan liikkeen jälkeen palkkasin koiraa menemällä polville ja tämän jälkeen tuomari sanoi, että koiraan ei saa koskea liikkeiden välillä. No kyllä mä sitä vähän silitin senkin jälkeen, jotta jaksaisi loppuun, mutta joka kerta sain siitä noottia -> tämän takia siis kokonaisvaikutus 7.

Ja koska eihän me tuollaista olla harjoiteltu vaan nimenomaan kunnon sosiaalista palkkaa, niin fiilis oli vielä enemmän AGRH kuin normaalisti.

Saatiin siis I-tulos, vaikka nollattiin tunnari. Ilman tuota nollausta olisikin tullut mahtavat pisteet, mutta nyt oltiin "viimeinen" eli kolmas koirakko, joka sai ykköstuloksen.


Seuraavan kerran tokoillaan sitten kesälomien jälkeen ja aletaan metsästämään sitä viimeistä ykköstä.


Parin päivän päästä starttaa auto kohti Rovaniemeä ja agilityn MM-karsintoja. Pitäkäähän peukut pystyssä lauanataina, että pojat pääsee jatkoon ja saavat kisata vielä sunnuntainakin kolme rataa!!

 


2 kommenttia:

 1. Onnea ykköstuloksesta!

  Onkohan teillä ollut joku ymmärrysongelma tuomarin kanssa noiden liikkeiden välien suhteen? Olin itse saman tuomarin kokeessa (EVL) vähän aikaa sitten pikkuwestien kanssa, ja rapsuttelin sitä melkein kaikki liikkeiden välit, eikä tuomarilla ollut mitään sitä vastaan. Siitä tuomarit sen sijaan eivät välttämättä tykkää, jos koira nousee liikaa kehuista ja näyttää siltä että saattaa haukkua tai näykkiä tai hyppiä ohjaajaa vasten, ja silloin myös koiraan koskeminen saatetaan tulkita pyrkimyksenä pitää koira "aisoissa", mikä ei ole sallittua.

  Hyvä sosiaalinen palkkaus ei muuten välttämättä sisällä koiraan koskemista ollenkaan. :) Mun bc palkkautuu tosi kivasti ihan sos. kehuista liikkeiden välissä, mutta vaikka se muuten rapsutuksista tykkääkin, ei tulisi mieleenkään yrittää sitä liikkeiden välissä "lääppiä" - ei työkoira työmoodissa sellaisesta tunnu välittävän, iloisista kehuista kylläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Pörrishän alkoi hyppimään mua vasten liikkeiden välissä, niin sen takia en ois varmaan saanut koskea enää koiraan liikkeiden välissä. Ja sen verran tiukkaan sävyyn tuli se "älä koske siihen koiraan", ettei sitä voinut väärin tulkita :P

   Pörrö ei kyllä palkkaannu yhtään pelkästä suullisesta kehusta, eikä kyllä oikeestaan mistään lääppimisestä. Pia löysi meille loistavan palkkauksen eli meen maahan polvilleen kehuun koiraan, jollon Pörrö tulee "pusutteleen". Siitä kyllä palkkaantuu, mutta ainakin tämän tuomarin mukaan aivan liikaa..

   Poista