maanantai 18. marraskuuta 2013

Seeeeerti!

Jep, sieltä se tuli. Serti. Nyt alkoi valio-kello tikittämään. Eli ensimmäisellä ja kolmannella sertillä pitää olla vuosi väliä ja kolmesta sertistä koiruudesta tulee Suomen Agilityvalio. Hitsi, se siis on mahdollista :)

Oli ihan kohtuu hyvät kisat muutoinkin, sillä tuli taas tuplanolla ja toinen nolla tuli vieläpä hyppäriltä. Teron piti vetää radat täysillä ja riskillä, mut ei se saanut päätään siihen moodiin. Vielä. Nähtävästi vauhdit kasvaa kyllä ilman riskiäkin, hyvä näin.

Kaikki radat oli Johanna Wüthrichin käsialaa. Ekana oli hyppäri. Siitä siis heti nolla. Ja vaikka etenemä oli 5,23, niin voitto (ja palkintosijat) karkasi 2 sekunnin päähän. 
Seuraavana agirata B, josta pojat saivat sertin eli siis nollarataa pukkaa :) Pörrön lähtönumero oli 3, niin ei osattu ajatellakaan, että 65 koiraa myöhemmin ollaan yhä sertissä kiinni. Voittonolla tosin karkasi 3 sekunnin päähän.
Viimeisenä oli agirata A. Tästä tuli 10 virhepistettä, etenemä 4,81. Kontaktin (A:n) virhe on kylläkin vähän kyseenalainen, sillä Tero katsoi itse, että tassut olisivat olleet kontaktilla ja vapautti koiran. Videolta ei varmaksi voi sanoa, mutta ei siinä kyllä mitään loikkaakaan näy. Sitten tuli myös vika rima alas, mutta olisikohan Tero vetänyt loppuu asti ilman mielessä ahistavaa vitosta... Saapa nähdä kääntyykö se nappi siellä päässä seuraaviin kisoihin ja sitten otetaan riskiä (tai siis luotetaan koiraan), lähetetään sitä kauempaa esteille ja otetaan käännökset jyrkemmin... We'll see...

2 kommenttia: