tiistai 13. elokuuta 2013

Kivat tokot :)

Tänään meillä oli kokeenomaiset treenit Saukonpuiston kentällä Tammelassa. Koska me ollaan elokuun alusta käännetty katseet kohti voittajaluokkaa, niin me tietty otettiin voittajaluokan liikkeitä. Ja tietty palkaten, koska ollaan AIVAN alkutekijöissä – tai niin mä ainakin ennakkoon ajattelin.
Ensimmäisenä paikkamakuu 4 min piilossa. Pää vähän kääntyili, mutta kroppa oli paikoilla kun tatti. Ja olipahan mega-häiriöt: vieraita koiria meni kentän molemmin puolin, trafiikkia (ihmisiä, pyöräilijöitä, koiria) selän takana, 15 m päässä pojat pelaamassa jalkapalloa yms. yms. Ja hyvin kesti, ei aikomustakaan nousta.

Seuraaminen taluttimetta. Tässä ihan uutena oli käännökset paikoiltaan ja hidas käynti. Ne meni hyvin, kuten seuraaminen kokonaisuudessaankin. Sivuaskelia ja peruuttamista ei otettu, kun niitä olla treenattu kun pari kertaa. Peruuttaminen on suurin ongelma, siis varsinainen mega-ongelma.

Istuminen seuruun yhteydessä. Vähän himmasin istu-käskyn kohdalla, hienosti meni.

Luoksetulo. Seisominen oli upea, samoin maahanmeno. Maahanmenossa mulla käsi+suullinen, kun tätä treenattu vasta pari kertaa puuta kiertämällä.

Ruutu. Meni ensin reunalle, mutta korjasi kun sanoin käskyn uudestaan. Hienosti maahan, pysyi paikoillaan ja lähti heti seuraamiseen. Pörrön ehdoton suosikki liike :)

Hyppynouto. Kympin liike :) Suosikki numero kaksi.

Metallinouto. Ekaa kertaa vieraalla kapulalla, empi ennen ottamista suuhun ja tiputti ennen mun käskyä. Onpa jännä miten edellisen koiran hajut vaikuttaa noin paljon.

Tunnari. Takaisin tullessa vähän mälväs palikkaa, muutoin ei moitittavaa. Suosikki numero kolme :)

Kauko-ohjaus. Ihan alussa seisomisen liikkeet. Opetellaan vasta hissiliikkeellä lihasmuistiin.


Joo-o, ei me nyt ihan alkutekijöissä ollakaan J Kaukojen ja peruuttamisen opetteluun menee varmasti puolesta vuodesta vuoteen, mutta muut onkin yllättäen hyvin hanskassa :) Peruuttaminen on kyllä vaikeinta, koska nyt Pörrön mielestä peruuttaminen treenaaminen on hirveintä mitä sille ikinä vois tapahtua. Se ”tykkää” enemmän kynsien leikkuusta, hampaiden harjauksesta yms. Mitä ihmettä?!?

Mutta voittajaluokka on kyllä ihan meidän luokka. Siinä suorastaa vilisee Pörrön mielestä mahtavia liikkeitä ja se kyllä näkyy yleisilmeessä <3
 

Tokokentiltä toimistokoiraksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti