maanantai 17. helmikuuta 2014

Tokokoe testailuja

Koska Pörrö ja Tero olivat vuoden vaihteessa 3 kuukauden mittaisella kisatauolla agilitystä, meillä oli aikaa Pörrön kanssa tokotella.

Voittajaluokan liikkeet saatiinkin ihan mukavasti pakettiin ja sitten otettiin alkuvuodesta muutama kisamainen treeni. Koska nämä sujui huomattavasti odotuksia paremmin, niin ajattelin "what the hell, ilmoitanpa meidät vuoden alun kisoihin" :)

Eka koe jännitti ihan törkeesti! Olihan meillä ollut yli puolen vuoden kisatauko takana ja kaikki manaa voittajaluokkaa (eikä nähtävästi turhaan). Kun otin Pörrön hallilla ulos autosta, niin joku kai kävi vaihtamassa Pörrön toiseen koiraan...?!? Koska eihän Pörrö ole mikään vinkuva ja haukkuva häslääjä. No nyt se oli. Siis se oli niin innoissaan (?), ettei meinannut karvoissaan pysyä.

Siinähän ne kokeet sitten meni opetellessa "miten pitää vire kohdillaan ja paketti kasassa". Ja opettelu jatkuu... Kolmostuloksia saalistettiin, ja jälkimmäisessä kisassa taisin nuolasta ennen kuin tipahtaa ja niinpä kosahdettiin tokavikaan liikkeeseen, meidän varmaan tunnariin. Tosin jälkikäteen jäähdyttelylenkillä selvisi, että Pörröön iski ripuli, joten en enää ihmettele sen vaisuutta puolivälin katkon jälkeen. :( Tänään tarviikin kipaista hakemassa troppia reppanalle.


No tässä vähän yhteenvetoa, mitä pitää treenata:

Paikkamakuu: Varma liike, ei ongelmaa :)

Seuraaminen: Härregyyd mikä kiehuminen (haukkuminen, riekkuminen) askelsiirtymissä! Peruuttaminen näistä pahin. Ihan turmio oli meille, kun seuruu tuli ruudun jälkeen.  Tässä pitää nyt koittaa löytää tasapaino: ei parane tuhota enää tuota kontaktia (jonka sain lelupalkalla), mutta pitäs saada rauhalliseksi nuo askelsiirtymät (namipalkalla).

Liikkeestä istuminen: Varma 9-10 liike, ei ongelmaa :)

Luoksetulo: Ekassa kokeessa karmea ennakointi, jälkimmäiseen sain pois ottamalla suoria luoksetuloja. Mutta sitten seisomisen pysähdys ei ollut niin räväkkä. Maahanmeno oli hyvä. Pisteitä kokeista tuli 7-8. Tässä siis petrattavaa. Että saisi taas seisominen täpäkäksi ilman ennakointia...

Ruutu: Varma 9-10 liike, ei ongelmaa

Hyppynouto: Takaisin tullessa menee metrin ohi ja tekee hitaan käännöksen. Siitä verotettiin aina 2 pistettä. Eli loppua treenattava.

Metallinouto: Ei tullut takaisin ravilla. Jotenkin varoo kapulaa?!? Siitä verotettiin myös 2 pistettä. Vauhtia treenattava.

Tunnari: Ensin varma 9 liike (takaisin tullessa pito-ote ei ole paras mahdollinen), mutta eilen siis nosti väärän sylkäisi pois ja toi toisen kapulan. En ota kyllä tästä stressiä vaan pistän mahataudin ja p****lta haisseen kapulan piikkiin. Pito-otetta kuitenkin siis treenattava.

Kaukot: Osoittautunut katastrofiksi. Siis kontakti on hyvä ja suorittaa liikkeet käskyn mukaan, mutta... mutta... Ensin teki sitä, että seisomisen jälkeen ei malttanut pysyäkään paikalla vaan otti askelia mua kohti ja eilen... voi morjes... Jokaisen käskyn jälkeen teki vielä toisen liikkeen!!! Siis niin kun kaupan päälle :P Kun Pörrön istuessa sanoin seiso, nousi seisoon, sitten meni itsekseen maahan. Ja sama toistui joka käskyllä. Ei oikeesti voinut enää kun nauraa. Kaukoissa pitää vahvistaa takapalkkaa ja varmaan alkaa hinkkaamaan sitä "helvetin-ärsyttävää-pidä-takajalat-paikoillaan-tekniikkaa".


Eli onhan tässä treenattavaa, mutta seuraaviin kisoihinkin on aikaa. Menee ehkä agityn SM-kisojen tuolle puolen. Oon kuitenkin iloinen, että käytiin katsomassa missä mennään, koska suurin ongelma tuntui olevan vireen hallinta. Eikä se taida ihan helppo luokka olla, kun meidän suorituksilla nökötettiin pari kertaa palkintopallilla :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti